2 Mayıs 2014 Cuma

Samsung Galaxy S5'te gizli 10 özellik!

Samsung Galaxy S5'in bu gizli özelliklerini biliyor musunuz?

1 - Bildiğiniz gibi Galaxy S5, s-Pen gibi bir kalem özelliğine sahip değil. Ancak cihazdaki bir ayar ile aynı Sony Xperia Z Ultra’da olduğu gibi herhangi bir kalem ile kullanabilirsiniz. Bunun için görüntü ayarlarında dokunmatik ekranın hassasiyetini arttırma moduna geçmeniz yeterli. Bu ayardan sonra, herhangi bir kalem ile cihazın dokunmatik ekranını kullanabilirsiniz.



2 – Telefonda müzik dinlerken cihazı yatay konuma getirerek çalma listesini özelleştirebilirsiniz aynı tarz sanatçı ve kaynağa göre listeleyebilirsiniz.



3- Telefonun Toolbox özelliği ile uygulamaların hızlı başlatılmasının yanısıra favori uygulamalarınızdan bir menü oluşturabilirsiniz.

4- Özel Modu ile ses, video ve uygulamalarınızın gizliliğini koruyabilirsiniz. Bu moda geçtikten sonra tüm içeriğiniz akıllı telefonun birincil kullanıcısı için geçerli olacak.

5 – Galaxy S5’in özelliklerinden biri de çocuk modu. Bu mod etkinleştirildikten sonra Çocuklar için basitleştirilmiş ve kullanımı çok daha kolay bir tema ortaya çıkıyor. Ayrıca çocukların kullanabileceği uygulamalar mevcut.



6 – Galaxy S5’in kilit ekranında doğrudan kamerayı başlatabilirsiniz. Bunun için kiliti kamera simgesinin üstüne getirmeniz yeterli olacaktır.



7 - Galaxy S5’in çeşitli kamera çekim modları arasında birkaç yeni özellik göze çarpıyor. İlk kez tanıtılan iki yeni özellik 'Sanal Tur' ve 'Shot. Bu özellikle cihazınızla gittiğiniz güzel yerlerle sanal tur oluşturabilirsiniz.

8- Mesajlaşma özelliğinde bulunan öncelikli gönderilenler özelliği ile 25 kişiye kadar kolayca ulaşabileceğiniz kişi listesi oluşturabilirsiniz.

9 – Çağrı ayarlarında bulunan ‘Arayanın bilgisini göster’ seçeneğini seçerseniz, bir kişi aradığı zaman o kişi ile en son ne zaman konuştuğunuz gibi bilgileri ekranda görebilirsiniz.



10 – Bir gelen arama sırasında tam ekran uygulamalarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Çağrı bir pop-up şeklinde görülür. Bu özellik sayesinde bir çağrı aldığınızda oyun oynuyorsanız durdurmak zorunda değilsiniz. Özelliği açmak için arama ayarlarındaki Çağrı bildirim pop-up seçeneğini seçmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder