10 Mayıs 2014 Cumartesi

Galaxy S5 ile gelen 22 yenilik!

Samsung kullanıcıları için en iyi ipuçları...



Samsung, Galaxy S5'te yeni birçok uygulama ve özellik sunuyor. Bu yenilikleri aramanıza ve araştırmanıza ise hiç gerek yok, çünkü onları her birini sizlerle paylaşıyoruz. (Chiponline)

Air View: Temassız gezinti

Air View etkinken fotoğraflarınızın birer ön izlemesini görmeniz için, parmağınızı onların üzerine götürmeniz yeterli. Bu ayarı Ayarlar > Air View altında bulacaksınız.

Uygulama listesi: Görünümü değiştirin

Uygulama listesinin sağ üst köşesindeki ayarlar menüsünü açarak görünümü değiştirebilir, uygulamalarınızı görüntüleyebilir ve kaldırabilir, klasörler oluşturabilirsiniz.

App2SD: uygulamaları SD kartına taşıyın

Galaxy S5'inizin dahili depolama alanı dolmaya yaklaştığında, bazı uygulamaları SD karta taşıyarak yer açabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Uygulamalar > Uygulama yöneticisi yolunu izleyin ve açılan ekranda "SD karta taşı" düğmesine dokunun.

Güvenlik: Hırsızlık korumasını etkinleştirin

Telefonunuz çalınırsa veya onu dışarıda unutursanız, bulunduğu konumu uzaktan takip edebilir ve kilitleyebilirsiniz. Galaxy S5'in hırsızlığa karşı koruma ayarları, Ayarlar > Sistem > Güvenlik altında bulunuyor.

İndirme güçlendiricisi: Hızlı indirin

Kablosuz ağınızla mobil ağınızın hızını bir arada kullanarak acilen edinmeniz gereken bir dosyayı çabucak indirebilirsiniz. Ayarlar > Ağ bağlantıları altından ilgili ayarı etkinleştirmeniz yeterli.

Tek elle çalıştırma: Ekranı küçültün


Galaxy S5'i sadece tek elinizle kullanmak istiyorsanız, ancak ekran elinize büyük geliyorsa, Ayarlar > Ses ve ekran > Tek elle çalıştırma altındaki ayara göz atmalısınız.

Ayarlar: Görünümü değiştirin

Galaxy S5, yenilenen TouchWiz sayesinde selefi Galaxy S4'ten oldukça farklı bir görünüme sahip. Yeni ayarlar menüsünün görünümünü sevmediyseniz, bu görünümü sağ üstteki Ayarlar simgesine dokunarak kolayca değiştirebilirsiniz.

Güç tasarrufu modu: Pilden tasarruf edin

Ayarlar > Sistem altında bulunan Güç tasarrufu modunu etkinleştirerek Galaxy S5'inizin pilinden tasarruf edebilirsiniz.

Parmak izinizi kaydedin



Ayarlar > Kişiselleştirme > Parmak izi tarayıcı yolunu izleyin ve parmağınızı giriş düğmesine dokunarak cihazınıza tanıtın. Artık Galaxy S5'inizin ekran kilidini parmağınızla açabileceksiniz.

Galaxy Essentials: Özel uygulamaları indirin

Samsung'un Galaxy Essentials hizmeti, Samsung'un size özel sunduğu uygulamaları indirmenize izin veriyor.

Uygulamaların özel sürümlerini kurun: Galaxy Gifts

Galaxy Gifts ile normalde ücretli olarak satılan uygulamaları kısıtlı bir süre için ücretsiz olarak kurabilirsiniz.

Temassız gezinme: daha iyi kontrol

Ayarlar > Hareket > Hareketler ve işaretler altında yapacağınız bir ayarla, cihazınızı çeşitli parmak hareketleriyle kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Çoklu pencere: Aynı anda birden çok uygulamayı ekranda çalıştırın

Ayarlar > Ses ve ekran > Çoklu pencere altından Çoklu pencere görünümünü etkinleştirerek, ekranda aynı anda iki uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Ancak çoklu pencere işlevinin sadece belirli uygulamalarda çalıştığını söyleyelim.

Dergim: Kişisel haber merkezi

Dergim, sevdiğiniz sitelerden içerikleri bir araya getiren, Samsung'un özel bir uygulaması. Dergim'e ulaşmak için en soldaki giriş ekranına kaydırmanız yeterli.

Emniyet yardımcısı: Acil durumlar için kişilerinizi seçin

Bir kaza veya acil durum halinde, hızla yardım istemeniz gerekebilir. Böyle durumlarda size yardım edebilecek kişileri Ayarlar > Sistem > Emniyet yardımcısı altından belirleyebilirsiniz.

Özel mod: Medya dosyalarınızı silin

Bazı fotoğraf ve videolarınızı gizlemek istiyorsanız, Ayarlar > Kişiselleştirme yolunu izleyin ve Özel modu etkinleştirin.

Hızlı ayarlar: Görünümü değiştirin

İki parmağınızı ekranın üstünden aşağı doğru çekin. Şimdi sağ üstteki kalem simgesine tıklayın. Buradan hızlı ayarlar simgelerinizi değiştirebilirsiniz.

Engelleme modu: Uyarıları otomatik olarak kapatın

Telefonunuzun siz uyurken çalmasını istemiyorsanız, Ayarlar > Kişiselleştirme > Engelleme modu altındaki seçenekleri gözden geçirin. Buradan belirli saatlerde gelen aramaları engelleyebilir, bildirimleri kapatabilir, alarmı ve zamanlayıcıyı devre dışı bırakabilirsiniz.

S Health: S5 ile fit kalın

Samsung, S Health uygulamasıyla fitness danışmanınız olmayı amaçlıyor. Uygulama, attığınız adımları, kalp ritminizi ve yaktığınız kalorileri gösterebiliyor.

Galaxy S5'i sesle kontrol edin

Samsung, Siri'ye rakip bir işlev olan S Voice ile birlikte geliyor. Sesli kontrol işlevine ulaşmak için giriş düğmesine iki kez basmanız yeterli.

Araç kutusu: Önemli uygulamalara hızla ulaşın

Araç kutusu, ekranda gösterdiği açılır simge sayesinde herhangi bir uygulamadayken 5 farklı uygulamaya hızla ulaşmanıza izin veriyor. Araç kutusunu etkinleştirmek için Ayarlar > Ses ve ekran yolunu izleyin.

Ekranı eldivenle kullanın

Ekranınız, elinizde eldiven varken dokunuşlarınızı iyi algılamıyorsa, dokunmatik hassasiyetini Ayarlar > Ses ve ekran > Ekran altındaki Dokunma hassaslığını arttır ayarını kullanarak artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder