1 Mayıs 2014 Perşembe

Apple'a kötü haber

Kan kaybı başladı...

ABD'li teknoloji devi Apple tarafından üretilen akıllı telefon iPhone'lar dünya genelinde pazar payını kaybetmeye başladı. Özellikle kendi ülkesi ABD'de olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde iPhone'lara göre daha ucuz olan android işletim sistemli akıllı telefonların satışları yükseldi. Techcrunch tarafından açıklanan yeni istatistiklere göre, Almanya'da yüzde 15,3 olan iPhone'ların pazar payı yüzde 1,6 oranında azaldı.



EN ACI KAYIP ABD'DE
İngiltere gibi ekonomik durumu göreceli olarak iyi olan ülkelerde iPhone'ların satış grafiği hafif şekilde yukarı doğru çıkarken, İtalya, İspanya gibi ülkelerde ise yüzde 7'lik kayıpla pazar payı yüzde 12,9'a gerilemiş görünüyor. En acı kayıp ise ABD'li şirketin kendi ülkesinde yaşandı. Burada yüzde 43,7'ye kadar çıkan piyasadaki hakimiyeti şimdilerde yüzde 35,9'a kadar gerilemiş durumda. Öte yandan Apple'ın China Mobile şirketiyle imzaladığı anlaşmadan sonra bu ülkedeki iPhone satışları ise yüzde 5,4'lük bir artış gösterdi ve yüzde 17,9'a yükseldi.

Ancak Çin'de satılan akıllı telefonların yüzde 80'inin Android işletim sistemli olması ise Apple'ı kara kara düşünmeye sevk ediyor. Halihazırda küçük ekranlı akıllı telefon sınıfında yer alan iPhone'ların ekranlarının genişletilmesi için dünya genelinde Apple'a yönelik bir baskı var. Güz aylarında iPhone 6'yı tanıtması beklenen ABD'li şirketin yapacağı değişiklik dünya akıllı telefon piyasasındaki yerini de etkileyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder