12 Mayıs 2014 Pazartesi

Beats artık Apple’ın

Satın alma gerçekleşti. Apple 3.2 milyar dolar ödeyerek ses ekipmanları ve servis sağlayıcısı Beats’i satın aldı.



Anlaşmanın bir parçası olarak Beats’in online müzik yayını yaptığı Beats Music servisi iTunes bünyesine dahil oldu.

Dr. Dre by Beats markalı kulaklıklarıyla spor, müzik, sinema ve eğlence dünyası tarafından tercih edilmesiyle birlikte patlama yapan Beats, artık Apple’ın. Kulaklık modelleriyle adından söz ettiren Beats, bir dönem HTC ile anlaşmış ve şirketin bir bölümü HTC tarafından satın alınmıştı. Geçtiğimiz yıl yollarını ayıran HTC ve Beats yollarına ayrı devam etme kararı alırken, HTC modellerindeki Beats desteği de sona ermişti.



Beats Music servisiyle birlikte Deezer, Spotify ve Pandrora gibi güçlü rakiplerle mücadele eden Beats, iOS, Android ve Windows Phone platformlarından online müzik dinle hizmeti sunmaya başlamıştı. iTunes ile online müzik yayını anlamında rakipleri karşısında ezilen Apple, sürpriz bir hamle yaparak 3.2 milyar dolara Beats’i satın aldı. Beats’in kulaklık, yazılım ve Beats Music servisi artık Apple’ın. iTunes ve Beats müzik şuan için birbirlerine rakip olsalar da Apple önümüzdeki dönemde ikiliyi birleştirmeyi planlıyor.




Anlaşmanın tamamlandığı şirketin kurucuları Dr. Dre ve Tyrese Gibson tarafından Instagram sayfasından duyurdu. Anlaşmayla birlikte ilk hip-hop sanatçısı milyarder Dr. Dre oldu. Akıllara takılan soruysa Apple’ın Beats’i satın almasıyla birlikte iTunes’in tekrara ayağa kalkıp kalkamayacağı oldu. Nielsen’in raporuna göre albüm satışları 2014’ün ilk çeyreğinde yüzde 13 oranında düşerken, müzik yayınlayan Spotify ve Pandro gibi servisler geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 25.44 milyar müzik yayın yapmış, bu rakam yılın il çeyreğinde 34.28 milyara yükselmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder