24 Kasım 2014 Pazartesi

İphone yasaklanıyor!!



Çinden sonra sıra Rusya'ya mı geldi? Yakın zamanlarda kulaktan kulağa dolaşan bu dedikodunun aslı var mıdır bilinmez ama Rusya bu konuda son derece kararlı.

Bu kararın altındaki en büyük sebeplerden biri İCloud kullanımı. Sanal bulut sistemi olan İCloud ile kullanıcıların kişisel bilgileri ve belgeleri saklanmakta.

Saklanmak derken şirketin Server larında.. Rusya'yı rahatsız eden konu da burada başlıyor. Bu veriler Rusya toprakları dışında yani Amerika'da. İki ülke arasında son zamanlarda gittikçe sertleşen hava soğuk rüzgarların esmesine sebep oluyor.



Mc Donald's ile başlayan Amerikan firmalarına karşı tavır anlaşılan o ki Apple ile devam edecek.

Yasak ile alakalı tasarı üzerinde çalışan Rus hükümeti hem satış hemde kullanımını kapsayacak bir çalışma yapmakta. Burada Rusya'nın asıl hedefi şirketin Rusya toprakları içinde bir sunucu merkezi kurması. Bu olur mu bilinmez fakat Putin yönetimindeki Rusya geri adım atmayacak gibi görünmekte.



Yazımızın başında Çin demiştik. Çin'de aynı şekilde Çinli kullanıcıların verilerinin yurtdışına çıkmaması için Eylül ayında yasa çıkararak Şanghay'da kamu da çalışan görevlilerin yabancı marka cihaz kullanmalarını yasakladı. Yayınlanan açıklamada kamu görevlilerinin Çin malı telefon markalarına yönlendirildiği açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder