27 Nisan 2014 Pazar

Nokia Lumia 1320 teknik inceleme

Nokia Lumia 1320 İnceleme..


Windows Phone platformunda çalışan Phablet bir akıllı telefon olan Nokia Lumia 1320 bugün test merkezimizde bizlerle birlikte. Şimdi isterseniz sizlerle birlikte ürünü incelemeye başlayalım.



Dev ekrana sahip olan yeni Lumia’lar günlük kullanımlar için gayet başarılı görünüyor. 164.20 x 85.90 x 9.80 mm ebatlarında olan Lumia 1320′nin ağırlığı 220 gram. 6 inç ekrana sahip bir telefon için ideal ağırlık denilebilecek bir ağırlığı olan 1320 Nokia firmasının geliştirmiş olduğu Lumia 1520 modelinin kardeşi olarak karşımıza çıkıyor.

Ürünün teknik özellikleri:

Kalabalıkta kesinlikle öne çıkan 6 inçlik ekrana ve parlak, renkli tasarıma sahip Nokia Lumia 1320, her koşulda kendini çok iyi ifade ediyor eğer çevrenizdekiler elinzdeki telefona baksın istiyorsanız gerçekten ideal bir telefon Lumia 1320.

Dev ekran,

Daha fazla ekran alanı, sevdiğiniz şeyler için daha fazla yer demektir. Favori oyunlarınıza, videolarınızda eğer büyük ve hesaplı bir telefon istiyorsanız 1320 aklınızın bir köşesine yet etmeli.



Ekran

Ekran boyutu: 6 ''
Ekran teknolojisi: ClearBlack, IPS LCD 
Dokunmatik ekran teknolojisi: Süper duyarlı dokunuş 
 

Etkileyici fotoğraflar çekin,


Ürünün kamerası 5MP olsa bile bir çok aynı çözünürlükteki ürünlerden daha iyi çekim performansı sunuyor.Ürünün flaşının bulunması gerçek anlamda bir avantaj fakat ürün flaş açık durumdayken çekimler sırasında çok fazla ısınma yaşıyor.

Ana kamera sensör boyutu: 5 MP 
Kamera Flaş Türü: Led flaş 
Kamera Odaklama Türü: İki aşamalı çekim tuşu ile otomatik odaklama 

İşlemci :

Ürünün kalbi olan Qualcomm Snapdragon S4 işlemci sizlere oyunlar sırasında her hangi bir donma veya takılma durumu yaşatmıyor. Oyunlar sırasında bir önceki sayfada paylaştığımız parçalar arasında da görebileceğiniz Qualcomm Snapdragon S4 işlemci ve anakart pek fazla ısınmıyor . Keşke aynı performansı Nokia firması kamerada da yakalamayı başarsaydı.



İşlemci adı: Qualcomm Snapdragon™ S4 
İşlemci türü: Çift Çekirdekli 1,7 GHz 

Tasarım:

Ürünün alt kısımında bir adet microUSB girişi bulunuyor. Alt kısımın kenarlarının oval yapıya sahip olması da tutuş bakımından kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Ürünün üst kısımında ise bir adet 3.5mm jack konumlandırılmış fakat jack yapısının altta doğru eğimli olması nedeniyle takılan kulaklıklarda tam girişle birleşmeme sorunu oluşturabiliyor.

Ürünün sağ yan kısımında ise 3 adet tuşa yer verilmiş bu tuşlardan;

 

En alt tuş deklanşör
Orta kısımdaki tuş ekran kilidi
En üstteki tuş ses kontrol
Görevlerini üstlenmiş durumda.

Ürünün kapağının arka kısımında ise küçük bir hoparlöre yer veren Nokia, keşke üründe biraz daha büyük bir hoparlör kullansaymış dememize neden oldu.

Kullanılabilir ses türleri;

Kodekler: MP3, AAC LC, AMR-NB, WMA 9, GSM FR, WMA 10 Pro
Ses çalma dosya formatları: MP4, AAC, MP3, M4A, WMA, 3G2, AMR, 3GP, ASF

Ürünün tasarım bakımından kapak yapısının yekpare bir yapıya sahip olmadığını onun yerine kapağının insanların renk ve zevklerine göre değişmesine imkan vermesi sebebiyle, Nokia bizden bu konuda tam puan aldı

Kapak yapısında sert plastik kullanan Nokia firması kapağın farklı rekleriyle insanların dikkatini çekmek isteyen kitlelere seslenmiş gibi duruyor.Kapağın ileriki günlerde çizilme veya hasar alması durumunda, ucuza temin edilebilecek bir kapakla ürünün ilk haline dönmesine ayrılabilir kapak yapısıyla olanak sağlamış.

Ürünün yan kısımında bulunan 2 adet girişi güzelce sembolize eden Nokia firması üst kısıma microSim kart yuvası alt kısıma ise MicroSd kart girişi konumlandırmış. Ürünün kendi içerisinde bulunan dahili 8GB hafızasının yanı sıra 64 GB hafıza kartı desteği ile toplamda size maksimum 72 GB depolama alanı sunuyor. Bunların dışında ise bulut depolama teknoloji kullanan Nokia firması bu üründe kullanıcılara ücretsiz 7 GB bulut depo alanı veriyor.

Benchmark sonuçları;



Antutu sonucu:

3DMARK Sonucu:

MAXIMUM BRIGHTNESS(nits)HIGHER IS BETTERMINIMUM BRIGHTNESS(nits)LOWER IS BETTERCONTRASTHIGHER IS BETTERCOLOR TEMPERATURE(Kelvins)GAMMADELTA E RGBCMYLOWER IS BETTERDELTA E GRAYSCALELOWER IS BETTER
NOKIA LUMIA 1320 521
(Excellent) 28
(Poor) 1:1129
(Good) 7114
(Good) 1.97

Kutu İçeriği 
 

Satış Paketi: Nokia Lumia 1320, Nokia AC-60 MicroUSB Şarj Cihazı, Nokia Şarj ve Veri Kablosu CA-190CD, Nokia Stereo Kulaklık WH-108, Quick guide

Sonuç 
 
Nokia Lumia 1320 ürünü piyasada alınabilecek fiyat-performans bakımından en iyi ürünlerden bir tanesi. Ürünün kendi üzerinde barındırmış olduğu hafısazı ve belleğinin yanı sıra Windows Phone işletim sistemininde sunmuş olduğu ayrıcalıklarla ürün tavsiye edilen satış fiyatının (999 TL) üstünde performans sunuyor. Bu ay içerisinde incelediğimiz ve en mantıklı ürün gözüyle baktığımız Lumia 1320 abisi olarak piyasaya giren Lumia 1520'den daha hesaplı olması nedeniyle Nokia severlerin dikkatini çekiyor. Ürün bu fiyat aralığında alınabilecek en mantıklı Phabletlerden bir tanesi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder