26 Nisan 2014 Cumartesi

iOS 7'nin gizli özellikleri



Telefonlarını iOS 7 işletim sistemine yükselten iPhone sahipleri yeni birçok özellik ile tanıştı. Ancak iOS 7’ye gelen bazı özellikler o kadar gizlenmiş ki fark etmesi olukça zor.

İşte iOS 7 ile gelen gizlenmiş yeni özellikler:

Saat ikonu 
Cihazınızdaki saat ikonuna hiç dikkatle baktınız mı? iOS 7 ile değişen saat ikonu gerçek saati gösteriyor. Saniyenin ilerlemesini bile görebilirsiniz.

Birden fazla uygulamayı bir kerede kapama
Cihazının ekran tuşuna iki kere basın. Karşınıza açık uygulamalar çıkacak. Üç parmağınız ile bir kerede üç uygulamayı kapatabilirsiniz.

İkon isimlerini belirgin hale getirme
Ana ekrandaki ikon isimlerinin kalınlaşarak daha belirgin olmasını istiyorsanız artık Ayarlar > Genel Ayarlar > Erişilebilirlik bölümünden ‘kalın yazı’yı aktifleştirebilirsiniz.

Engelleme
iOS 7 ile birlikte gelen çağrıyı ya da sms’i engelleme özelliği iPhone’a da geldi. Bunun için Ayarlar > Telefon > Engellenen numaralar bölümüne girip istediğiniz telefon numaralarını engelleyebilirsiniz.

Mesaj zamanı
Yazılı mesajlarda ekranı sağdan sola kaydırdığınızda tüm mesajların yanında zamanı görülebiliyor.



Harita uygulamasında gece modu
Gece otomobil kullanırken harita uygulamasına ihtiyaç duydunuz. Ancak iPhonuzun ekran ışığı gözünüzü olabilir. iOS 7 ile bu durumu ortadan kalktı.

Artık harita platformu daha koyu bir ara birime sahip olabiliyor. Üstelik bunu iOS aygıtınızda yerleşik olan ortam ışığı sensöründen yararlanarak otomatik olarak yapıyor.

Pusula gelişti
iOS 7 ile Compass(pusula) isimli uygulamaya su terazisi özelliği eklendi. Uygulamaya girdikten parmağınızı sağa doğru kaydırarak ikinci ekrana geçtiğinizde bu bölüme gelebiliyorsunuz.

Siri ile ayarları kontrol edin
Önceki iOS versiyonlarında ses konut sistemi Siri ile alarm kurabiliyor, hatırlatma ekleyebiliyorsunuz. iOS 7 ile birlikte Siri’ye farklı komutlar da verilebiliyor. Örneğin “Wi-Fi’yi kapa’, ‘Ayarları aç’.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder