23 Nisan 2014 Çarşamba

Efsane tuş efsane mi oluyor?

Yapılacak değişiklik şu şekilde gerçekleşecek;



Apple’ın Eylül ayında tanıtması beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 6’da, ilk iPhone'dan beri olan efsane tuş olmayabilir.

Teknoloji devi Apple ilk iPhone'u 2007 yılında tanıttığından beri milyonlarca kullanıcının cebine girmeyi başardı. Ancak Apple iPhone'u iPhone yapan karakteristik özelliklere yıllardır pek dokunmadı. Şu ana kadar 8 iPhone tanıtılmış ve piyasaya sürülmüş olsa da, hepsinin kullanım şekilleri, üzerlerinde bulunan tuşlar temelde aynı, ancak bu iPhone 6 ile değişebilir.

YERİNE NE GELECEK?
Çin'den gelen son haberlere göre Apple, iPhone 6'da ikonik "Power" (açma/kapama) tuşunu kullanmayacak. Bu tuşun yerine çok daha farklı bir teknoloji, dokunmatik ekran üzerinden yapılan çizimler yada LG'nin Knock Code'unda olduğu gibi ekrana vurma hareketi kullanılacak.

Shiftdelete'ın haberine göre, pazardaki en küçük ekranlı modeller arasında yer alan iPhone'ların iPhone 6'dan itibaren büyüyeceği, 4.7, 5.5 inç boyuta ulaşacağı söyleniyor. Şayet iPhone bu boyuta ulaşırsa telefonun tepesinde yer alan güç tuşuna erişimde zor olacaktır. Apple'da muhtemelen bu sebeple Power tuşunun yerini değiştirmek istiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder