25 Kasım 2014 Salı

Samsung'da büyük şok..



2008 yılından sonra telekomünikasyon alanında inanılmaz hızlı bir sürece girdik. Apple önderliğindeki Smart Phone pazarı inanılmaz derecede büyüdü ve teknolojik anlamda hayatımızı değiştirdi.

Bu büyümede Apple kadar kendinden söz ettiren bir başka firma da Güney Koreli üretici Samsung oldu.2010 yılından sonra mobil pazarda hatrı sayılır bir ilerleme kaydeden Samsung, son zamanlarda duraksama yaşamaya başladı.

Enteresan gelebilir ama bunun sebeplerinden biri de cihaz çeşitliliği.  100 den fazla cihaz çeşidi ile pazarda faaliyet gösteren Samsung son çeyrekteki gelirlerinde yaşanan düşüş firmada beklenmedik bir hava estirmiş gibi görünmekte.



Samsung'un amiral gemisi olan Galaxy serisinde S3 ün yakaladığı başarıyı S4 yakalayamadı. Son olarak ise S5 büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Fİrmanın büyük umutlar bağladığı S5 istenen rakamlara ulaşamayınca şirket içinde huzursuzluklar baş gösterdi.



Konuşulan rakamlar gerçekten sıkıntıyı ortaya çıkarmaya yetiyor. S3 ile 55 milyon'dan fazla satış yapan Samsung S4 ve özellikle S5 serisinde bu rakama yaklaşamadı.



Pazarda dolaşan dedikodulara göre Samsung Küçülmeye gitmekle beraber Mobil departmanında azalmaya ve servisler konusunda da radikal kararlar almaya hazırlanıyor.

Firma pazardaki segmentlerde ürünlerini eksiltecek fakat bu segmentlerde daha kalıcı ve segmentin isteklerine cevap verecek ürünler tasarlayacak.

Değişimi merakla beklemekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder