29 Mayıs 2014 Perşembe

Mobil internetin gizli kahramanları



Mobil internet ülkemizde 3G ye geçişten sonra hızla yayılmaya başladı. Artık akıllı telefonlarımızın şarj'dan sonraki en önemli ihtiyacı tabiki internet.

Mobilite sadece bununlada kalmıyor. Bilgisayarlarımız ile internete girmemizi sağlayan ve operatörlerin farklı isimler verdiği Vınn,Vodem ve Avea Modemler bilgisayardan internete bağlanmamızı sağlamaktadır.

Tabiki bunların içinde A tipi lisans ile en iyi hizmeti sunan Turkcell bir adım önde..

Fakat 3G'nin ilk dönemlerinde Vınn kullananlar sürpriz faturalarla karşılaşmıştı. Bu artık Turkcell tarafından çözülmüş durumda.. 1 hafta önce yeni tarifelerini abonelerine sunan Turkcell artık tarifelerinin tamamında limitinde durma özelliğini aktifledi. Bu sayede abone paketindeki kullanımdan dolayı sürpriz fatura ile karşılaşmıyor.



Bir yenilikte sınırsız internet paketlerinde mevcut.. 15 GB olarak belirlenen adil kullanımı dolduran abonelerin bağlantı hızları daha öncesinde hemen 96 kbps'ye düşürülüyordu. Artık yeni uygulama ile beraber 15 GB adil kullanımı dolduran aboneye 3,75 GB lık ara bağlantı veriliyor ve bu kotayı abone 128 kbps hızıyla kullanabiliyor. Abone bu kotasını da doldurduğu taktirde bağlantı hızı 96 Kbps ye düşürülüyor.

Sonuç olarak Vınn ailesiyle Turkcell bağlantı hızında Türkiye'de en iyi hizmeti veriyor. Fiyat olarak diğer operatörlerle karşılaştırıldığında pahalı kalıyor olsada,aradaki farkı verdiği hizmet ve bağlantı hızı ile rahatlıkla kapatabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder