26 Nisan 2016 Salı

Apple UDID Kaydı Nedir? Nasıl Yapılır?



Apple kullanıcılarının çok fazla bilmediği fakat özellikle beta sürümlerini yakından takip edenlerin detaylarına kadar hakim olduğu UDID kaydı nedir ve nasıl yapılır sizlere kısaca bahsetmek istiyoruz;
40 haneli Apple cihazlarına özel Unique Device Indentifier yani kısaca UDID bir kayıt numarasıdır.
UDID numaralarını Apple Developer Center’a kaydeden uygulama geliştiricileri cihazlarını yeni iOS sürümleri çıktığında bu sürümleri indirebilir ve uygulamaları test etme şansına sahip olurlar.
UDID kaydı yaptıran her uygulama geliştirici bu sisteme 100 adet numara kayıt ettirebilir. 100 adet dolunca daha fazla kayıt yapamaz. Yapmak için mutlaka eski kayıtlardan silmesi gerekir.
Cihazınızın UDID numarasını bulmak için yapmanız gereken kısaca;
Cihazı İTunes’e bağlayın ve üst menüyü kullanarak “Özet” i tıklayın. faklı bir ekrana geçiş yapacaksınız ve bu ekranda seri numarasını göreceksiniz.
Seri numarasının üzerini tıkladığınızda tıkladığınız alan UDID olarak değişecek. Hemen yanında cihazınızın 40 haneli UDID numarasını  göreceksiniz.
Açıkçası cihazınızın UDID kaydı yoksa Beta sürümleri sizleri pek ilgilendirmiyor. Bu daha çok Apple’ı yakından takip eden ve sürümleri test ederek hataları bulmak ve bunları Apple’a raporlamak isteyenlerin ilgi alanına girmektedir.
UDID numaranızı aldınız ve devamında işleminiz bitmedi. Sırada bir uygulama geliştirici bulmak var. Apple Store de uygulaması bulunanlar bir Apple uygulama geliştiricisidir.
Uygulama geliştirici hesabı olan bir kullanıcıdan cihazınızı kayıt etmesi karşılığında belirlenen bedeli ödemeniz yeterli olacaktır. Rica bu tarz durumlarda pek işe yaramıyor.  Fakat sizleri uyarmadan geçmeyelim. İnternet dünyası bir okyanus gibidir ve tanımadığınız kişilerle bu alış-verişi yaparken daha dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.
Eğer kendinizi sade bir kullanıcı olarak tanımlıyorsanız UDID açıkçası sizin ilgi alanınıza pek girmeyecektir. Fakat bu konularda meraklı biri iseniz UDID işlemleri sırasında dikkatli hareket etmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder